dilluns, 11 d’abril del 2022

CONCERT DE PRIMAVERA A ANGLESOLA

 

Repertori concert


1. Pregària a Ucraïna - M. Lysenko
2. Senyor Sant Jordi - F. Vila/S. Espriu
3. Stabat Mater - Z. Kodály
4. Oh Testa Lacerada - J.S. Bach
5. Jesus bleibet meine Freude (Cantata BWV 147) - J.S. Bach
6. Rèquiem - W.A. Mozart
     - Introitus
     - Dies Irae
     - Lacrymosa
7. Laudate Dominum - W.A. Mozart
8. Ave Verum - E. Elgar
9. Ave Maria - E. Elgar
10. O Salutaris Hostia - E. Elgar
11. Ave Maria “de Caccini” - V. Vavilov
12. Cor dels esclaus (Nabucco) - G. Verdi
 

Algunes de les peces interpretades

 

Dies irae

Laudate Domine 

Oh Salutaris Hostia

Ave Maria de Caccini 

Cor dels esclaus de Verdi

 

Presentació del concert a càrrec de la Presidenta, Sra. M. Teresa Domingo

Bon vespre i moltes gràcies per acompanyar-nos avui aquí.

La Coral Joia de Maig està molt contenta de poder  ser una altra vegada amb tots vosaltres després d’aquests  temps  tan difícils. Per fi avui podem tornar a oferir-vos un concert. Ens  havíem fet el propòsit  de poder dur a terme el tradicional concert de Reis, però, fent cas a les recomanacions de les autoritats sanitàries, a última hora  vam decidir suspendre’l .

Aquesta nova realitat  que ens ha tocat viure ens ha trasbalsat a tots i ha  produït un canvi radical en les nostres vides i també en la  nostra activitat quotidiana. Malgrat totes  les dificultats, però,  a la coral no hem deixat mai d’estar actius. Hem iniciat  i parat els assajos en funció de la situació de cada moment.  Això sí, hem hagut de canviar completament els nostres hàbits més rutinaris.  El primer ha estat el canvi  de lloc d’assaig ja que hem passat a assajar a la sala gran, a la qual nosaltres anomenem auditori, per poder mantenir les distàncies reglamentàries entre cantaires.  Ens hem hagut d’adaptar a cantar amb mascareta, amb tota la dificultat que això suposa  i, certament, no ha estat  gens fàcil. Hem hagut de reprendre els assajos primer en grups petits,   per veus, i així  fins a poder assajar tot el cor sencer.

A més a més, tots aquests  canvis ens han obligat a remodelar el nostre espai d’assaig. Hem hagut de fer reformes  a causa  d’unes humitats a les parets i canviar tota la il·luminació per tal  de gaudir d’un major confort i una major comoditat  a l’hora de treballar.  En definitiva, durant tot aquest temps a la coral hem procurat mantenir viva en tot moment  la flama del cant.

Com he dit abans, aquests anys de pandèmia ens ha afectat a tots. I a la coral, també. Durant aquest temps la coral ha perdut dos molt estimats cantaires: el Tonet Huguet, de Belianes, i l’Isidre Roig, de Bellpuig. El Tonet i l’Isidre. Dos homes fidels als seus ideals i  compromesos amb la música i amb el país. Dos homes d’un tarannà afable i tranquil  que ens  han deixat  una empremta i un record inoblidable. Ells no són avui aquí presents, però sí que hi són en el nostres pensaments i en els nostres cors.  A ells ,doncs,  els volem dedicar aquest primer concert després d’aquest període tan convuls.

I ja per acabar, la coral vol  agrair públicament a l’ANC d’Anglesola la seva col·laboració de manera totalment desinteressada en la remodelació de la nostra sala d’assaig.

Moltes gràcies.

 

Podeu escoltar el concert a través d'aquests enllaços

Concert de Primavera Anglesola 2022 - 1a Part

Concert de Primavera Anglesola 2022 - 2a Part

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.